Hıdırellez

Baharın başlangıcı Cemre düşmesiyle başlar, Hıdırellez ile perçinlenir. Hıdırellez de tıpkı diğer bayramlar, grup bilinci ile ettiğimiz dualar ve niyetler gibi bizi isteklerimiz ile aynı frekansa çıkarmak amacı oluşturulmuş ritüellerden biridir.

Bilim insanları kuantum fiziğinin keşfi ile beyin ve kalp arasındaki bağlantıyı, bilinçaltının gücünü, ortak bilincin varlığını her an daha da çok anlamaya ve ispatlamaya başladı. Bu yöndeki keşifler bizlerin de aslında maddenin ötesinde bir titreşim olduğumuz sonucunu ortaya koymamıza neden oldu. Böylece duygularımız, düşüncelerimiz ve deneyimlerimiz arasındaki ilişkiyi fark etmeye başladık.  Duygularımızın bir titreşim ve frekans olduğu, düşüncelerimizin duygularımızla uyumlu vibrasyonlarda olduğunda niyetlerimizin deneyime daha hızlı dönüştüğünü keşfettik.

Kısaca ne düşünürsek, ne hissedersek onunla aynı frekanslarda titreşmeye başlarız, böylece istediğimiz durumun frekansındaki maddeleri deneyimleriz. Grup halinde yapılan niyetler de ortak dualar da hepimizin birbirimiz ile bağlı ve bağlantıda olması yasasına bağlıdır, işte bu sebeple grup halinde ortak bilinç olarak yaptığımız ritüellerle birbirimizin niyetlerini güçlendiririz.

Çoğumuz dualarımızın birçoğunu şükür değil yokluk duygusu ile yapmayı alışkanlık haline getirmiş olabiliriz. Oysa ki bu şekilde yaptığımız dualar sırasında duygu ve düşüncelerimiz uyumlu olmadığı için bir takım engellerle karşılaşıp isteklerimizi deneyim durumuna dönüştüremeyebiliriz. İşte olumlu duygularla ve grup bilinci ile niyet etmeye odaklanabileceğimiz fırsatlardan biri de Hıdırellez.

5 Mayısı 6 Mayısa bağlayan gece ve gündüz olan Hıdırellez günü inanışa göre Hz Hızır ve Hz İlyas peygamberler doğada bir araya gelir ve herkesin dileklerini gerçekleştirir. Bu yüzden de o günü doğa ile iç içe geçirmenin iyi ve hayırlı olduğu söylenir.

Hıdırellez günü bütün dileklerin ve niyetlerin kabul olduğuna inanılır. Bugünün sembollerinden biri olan gül dalının altına birçok niyet sembolleştirilir, şekli çizilir ve gerçekleştiğinden emin olunursa yaşamak istediğiniz durumun duygusuna  kolaylıkla çıkılır. Bunun dışında ateş üzerinden atlanılarak negatif duygu ve enerjilerden korunduğumuz kabul edilir.

Bu ritüelleri bire bir yapmaktan çok önemli olanın sağlık, ilişki, para, dosluk, kariyer istediğiniz her ne ise niyetlerinizin gerçekleşeceğinden şüphe etmemeniz, grup enerjisi ile de bunu güçlendirmeniz ve yaptığınız ritüelden keyif almanız sizin titreşimlerinizi etkiler.

Sevgi dolu bir gün diliyorum.

Sakine Özdemir
www.sakineozdemir.com
Sorularınız ve bireysel danışmanlık almak için aşağıdaki mail adresinden ulaşabilirsiniz.

sakine@sakineozdemir.com

#hidirellez #cemre #ritüel #yenibilinc #bilinc #farkindalik #ekinoks #titresim #mutluluk #yenibaşlangiclar #bahar

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Titreşimlerle Yaşıyoruz

Lambadaki Cin

Zihin Kapısı