Bambaşka Bir Sen


Nefes almanın ne kadar büyük bir hediye olduğunun kaçımız farkında olarak yaşıyoruz, kaçımız her bir gün minicik şeyleri kendimizi kaybederek, unutarak kocaman sorunlara dönüştürüyoruz. Sevilmek ve kabul görmek uğruna ne kadar çok istemediğimiz şeyleri yapıyoruz. Saç rengimizden kilomuza, giyim tarzımıza kadar ne kadar çok bize verilen çizgilerle yaşıyoruz hayatı. Kim olduğumuzu nasıl da unutuyoruz. Nasıl da yaşam amacımız aklımıza bile gelmeden sadece bineceğimiz arabayı, edeceğimiz terfiiyi, kazanacağımız parayı düşünmeyi amaç haline getiriyoruz.

İçimizde eksik olanları fark etmeden dışarıdakilerle tamamlamaya nasıl da çalışıyoruz ve bize gönderilen işaretleri nasıl da anlamadan yaşıyoruz.
Seyrettiğimiz filmlerden, izlediklerimizden, arkadaş sohbetlerinde maruz kaldıklarımızdan tüm bunları ne kadar da doğallaştırarak her gün biraz daha ruhumuzu öldürüyoruz.
Sonra bir gün uyanıp her şeyimiz olduğu halde neden hala mutsuz olduğumuzu anlayamıyoruz. Ailemizin seçtiği işte, patronumuzun istediği kimlikte, sadece başkaları için yaşadığımızı fark ettiğimizde yalan bir hayata uyandığımızı hala söylemekten korkuyoruz.
İşte bunu söylediğimizde başlıyor gerçek yaşam “Ben kimim, neden buradayım, ne istiyorum?”
Dur, otur, düşün ve yaz.
Daha çok zamanın var.
Yaşamak istediğin hayatı seçebilme özgürlüğün ve potansiyelin var.
Huzur, güven, bolluk, sevgi, mutluluk hepsi o kadar yakın ki, çünkü her an seninleydi, sadece kafanı o tarafa içine çevirmedin için göremedin.
Farkındalığımız oranında yaşarız hayatı ve hatta ölümü.
Farkındalıkla yaşadığımız bilinç seviyemiz değiştikçe değişir yaşamımız.
İçimizdeki duygular dönüştükçe şifalandıkça güzelleşir yaşam.
Hadi bak içine şu an neye ihtiyacın var? Dinlenmeye mi? Uzaklaşmaya mı? Sevmeye mi? Sadece kendin için yap cesaret et, adım at. Yarat yeni baştan yaşamını bambaşka bir ben ol ve merkezinde kendin olarak yaşamanın farkına var.
Bu hayat sadece senin gerçekliğin ve sen gerçekliğini dönüştürdükçe her şey bambaşka bir hale varacak. Çünkü zaten sen Bambaşka Bir Sensin!


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Titreşimlerle Yaşıyoruz

Lambadaki Cin

Zihin Kapısı