Yediklerimle Gelen Yaşam Enerjisi


Taze, organik, işlenmemiş gıdalar yemek beden hem de ruhsal gelişimimiz için çok önemlidir. Ancak yaşadığımız şehir hayatı bu besinlere kolay ulaşmamız konusunda engeldir.

Bu etkiyi azaltmak için neler yapabiliriz? Öncelikle dışarıda hazırlanmış besinler seçmek yerine mümkün olduğu kadar evde kendi pişirdiğimiz yiyeceklerle sofralarımızı donatmayı deneyelim. Çocukları olan kişiler için bu konu diğerlerine göre çok daha fazla önem taşıyor, çünkü büyüme çağındaki çocuklarımız bu durumdan bizlere göre daha çok etkileniyor.

Ayurveda Hindistan'ın alt kıtasında ortaya çıkan antik bir sağlık sistemidir.  Ayurvedik tıbbın önceliği az sağlıklı durumları (hastalık yerine kullanalım) önleme, sağlığı koruma ve tedavi şeklindedir. Altertatif tıp olarak Ayurvedik tıpta az sağlıklı durumlar (hastalık) bedensel ve zihinsel unsurlardaki dengesizlik ortadan kaldırıldığında, kişinin mükemmel sağlık noktasına çıktığı kabul edilir.
Burada en önemli konu bedenin besinleri sindirebilme yeteneğidir. Bu yetenek üzerinde kişi etki yapabilir mi? Yoksa genetik bir durum mudur? Son 10 sene insan zihni ve beyni üzerinde yığınla araştırmaların yapıldığı ve bu araştırmalarla insan zihninin mucizeleri karşısında neredeyse duyduklarımızın birçoğuna inanmayacak şekilde dinliyoruz. Neden mi? Bilinçli zihin ve bilinçaltı işbirliği yaptığında tüm hücrelerimize istediği her şeyi yaptırabiliyor. Sindirim sistemimizi güçlendirmek için size minik ipuçları ve bunları alışkanlık haline getirmeniz yaşamınızdaki kendi mucizelerinizi yaratma imkanını size veriyor olacak.
·         Ne kadar az vaktiniz olursa olsun öğünlerinizi atlamayın, mümkünse vaktinde yemeyi alışkanlık haline getirin.
·         Kimi kişiler için sık yemek metabolizmayı hızlandıran bir durum iken, kimi kişiler için de seyrek yemek aynı işlemi yapar, bunun tek doğrusu yoktur. Sadece vücudunuzu dinleyin ve onun istediğini kabul edin. Bir daha da bu konuyu sorgulamayın.
·         Sindirim sisteminiz ile ilgili genellemeler yapmayı bırakın, “Benim sindirim sistemim yavaş çalışıyor, su içsem yarıyor, hava ile bile kilo alıyorum” Çünkü bunlar bilinçaltınızın sizin istediğiniz yönde ideal kilonuza gelmenizi engelleyen en önemli kodlardır.
·         En önemli maddelerden biri de yemeğinizi tadını, kokusunu, rengini fark ederek büyük bir sevgi ve şükür duygusuyla yiyin. Bu şekilde yenen yemek kalitesiz bir besinden bile hazırlanmış olsa en taze besinlerden hazırlanmış gıdalardan bile daha fazla yaşam enerjisi verir.
Şimdi gelin düşünelim ve yazalım.
·       

  Siz öğünlerinizi atlıyor musunuz? Bu durumu nasıl çözebilirsiniz?
·         Yemek yerken neler düşünüyordunuz? Şimdi neler düşünmeye başlayacaksınız?
·         Ne yediğiniz mi önemli? Hangi duygularla yediğiniz mi? Peki yemeğinizi yedikten sonra düşündüğününüz duyguları not alın ve bunların size etkilerini fark edin.

·         Yediğiniz besinlerin sizi nasıl sağlıklı, ince ve mutlu yapacağını düşünerek besinlerinizle konuşmaya ne dersiniz? 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Titreşimlerle Yaşıyoruz

Lambadaki Cin

Zihin Kapısı