Dönüşüm Yolundaki Fenerlerimiz

Yaşamımızı istediğimiz yönde değiştirmek, değiştirdiğimiz istikamette yol almak, bunların sonucunda da kendimizi ve yaşamımızı dönüştürmek kimseye değil sadece bize bağlı.

Bazen nereden başlayacağımızı, nasıl ilerleyeceğimizi ve sonunda bizi nelerin beklediğini bilmeyebiliriz. Olduğumuz yerde durduğumuzu vakit kaybettiğimizi düşünebiliriz. Aslında bugünkü bilgimizle zamanın sadece ileri gittiği gibi biz de her zaman yaşamımızda, biz istediğimiz sürece ileriye gideriz, bizi tek durduran korkularımız ve deneyimler sonrasında cesaretimizi kıran olumsuz inançlarımızdır. Oysaki bugün okuduğum bir yazıda, bir bebek yürümeyi öğrenmeden önce en az 200 kere düşüyormuş, düşünsenize bu düşmelerden sonra yürümeye çalışmaktan vazgeçsek neler olurdu? Bir iki kez yapamadığımız ya da hatalı yaptığımız nelerden vazgeçtik bugüne kadar, sevmekten, güvenmekten, paylaşmaktan, yeniden, risk almaktan.


Bebekliğimizdeki gibi düşe kalka öğrendiğimiz yürüme eylemi gibi her konuda  hataya, eksik yapmaya kendimize izin verebiliriz. Unuttuğumuz, ertelediğimiz ya da öğrenmek için hiç şansımızın olmadığını düşündüğümüz isteklerimize zaman ayırabiliriz. Bugün benim yaptığım gibi hangi yaşta olursanız olun, örneğin  bisiklet sürmeyi bilmiyorsanız öğrenebilirsiniz,  üstelik oldukça da keyifliydi. 😊 Sadece istemek, adım atmak, kararlı olmak ve olmazsa  korkmadan tekrar denemek, denemek ve yine denemek. Yaşadığımız her türlü deneyime öğrenme olarak bakabildiğimizde ve onları dönüşümün parçası olarak görebildiğimizde  her zaman bUambaşka gerçeklikte kendimizi buluruz, çünkü değişim dönüşüm olmuştur.

Fark yaratan insanların sınırsız düşündükleri bilinciyle önce kendimize koyduğumuz sınırları kaldıralım. Bu sınırları kaldırabilmek için farkındalık soruları sormanız yeterli
  • Nasıl hayallerimin ötesinde mutlu, huzurlu, eğlenceli, başarılı, güvenli bir yaşama sahip olurum?
  • Nasıl her gün keyifle ve coşkuyla gidebileceğim bir işe sahip olabilirim?
  • Nasıl ödeme ve giderlerinden daha çok kazanabilirim?
  • Hem sevdiğim işi yapıp hem de daha çok para kazanmak için neler yapabilirim?


Bu soruları daha da artırabiliriz. Cevaplarını sorarken bilmenize gerek yok, sadece sorun, bilin ki cevapları,  sezgilerinizi dinlemeye başladığınızda içinizden gelen sesin aracılığıyla en uygun zamanda duyabileceksiniz. Bu sorular bizim yolumuzu aydınlatan fenerlerdir. Fenerlerinizi fark etmeniz tutmanız dileğiyle...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Titreşimlerle Yaşıyoruz

Lambadaki Cin

Zihin Kapısı