Zihin Kapısı

Zihnimiz sadece beyninizin içinde değildir. Bunu şimdilerde birçok kişi biliyor. Zihni tarif etmek gerekirse onu en iyi anlatan kelime “bir alan” diyebiliriz.

Bizler kendi zihninlerimizin yarattığı alanların dışında çok daha büyük alanların bir parçasıyız. Kendi zihnimizin yarattığı alan, aile bireylerimizin yarattığı alanlar, şehrimizin, bölgemizin, ülkemizin ve dünyamızın yarattığı alanlar iç içe geçmiş kümeler gibi düşünebiliriz ve hepimiz birbirimizi etkiliyoruz.

En ufak bir parçadaki değişim, en dıştaki en büyük alanı etkiliyor. Bugünlerde bunların etkisini çok daha fazla hissediyoruz. Çünkü insanlık bir kapıdan geçti, geçtiğimiz kapının etkisini yaşayabilmemiz eski alışkanlarımızı geride bırakabilmemize bağlı. Eski olan inanç kalıplarımızı, davranış şekillerimizi, izlediklerimizi, dinlediklerimizi, yemek alışkanlıklarımızı, düşündüklerimizi, yaptıklarımızı sorgulama zamanı geldi. Düşünün şimdi, küçük bir evde yaşamaya alışmışsınız ve kendinize bir anda on odalı bir villa aldınız. İlk başlarda o odaları nasıl kullanacağınızı bilememeniz normaldir. Eğer eski evinizde olduğu gibi tüm düzeni yeni eve taşırsanız, aslında değişen hiçbir şey yoktur. Tüm dolaplarınızı, eşyalarınızı, rutinlerinizi, işe gidiş saatlerinizi hepsini yenilemeniz gerekir. Ev örneğinde değişimin farkındasınızdır ve alışkanlıklarınızı farkına vararak yenilersiniz, eskiden olduğu gibi iki odalı bir yerde yaşama alışkanlığınızı geride bırakamazsanız, yeni bir evde olduğunuzu fark edemeyip, sadece on odalı bir evin iki odasını kullanırsınız.

Yeni zihin kalıplarımızın temeli SEVGİ ve SAYGI olmalı. Kişilerin özgürlüklerine ve yapmak istediklerine izin verebilmeliyiz. Evlilik, aile bağları, anne, baba, evlat olmak, çalışan, patron olmak gibi rollerle kısıtladığımız ruhdaşlarımızı sınırlamayı bırakma zamanı geldi.

İşte yeni enerjiler bundan ibaret, değişim bundan ibaret.

Dönüşüm zihinlerimizin yarattığı alanlarda ancak bu şekilde gerçekleşebilir.

Farkına varmadan adına sevgi dediğimiz, koşullarla kimleri, neler yaparak sınırladığınızın farkında mısınız?
Kendinize en çok sınır hangi konularda koyuyorsunuz?
Yaşam dediğimiz mucizenin hakkını ne kadar verebiliyorsunuz?
Her ANınızı ne kadar şükür ile geçiriyorsunuz?
En küçük parçanız dediğimiz hücrelerinizin bile bir bilinci, zihni, yani alanı olduğu bilgisini ne kadar özümseyerek yaşayabiliyorsunuz?
Şimdi yukarıda belirttiğim alışkanlık ve davranış kalıplarınızı listeleyin. Kimleri kısıtladığınızı ve sınırladığınızı fark edin. Sizin yaptığınız duygusal baskılarınızı ve size yapılan duygusal baskılarınızı listeleyin. Yeni yıla geçmeden önce neleri değiştirmeniz gerektiğinizi belirleyin.
Ruhunuzu dinlediğinizde kalbinize tüm bunların cevabını fısıldayacaktır. Ancak durup dinleyecek zamanımız var ise duyabileceğiz.

Yaşamınızda sevginin büyüdüğü ve sevgiyle kendinizi büyüttüğünüz bir yıl olsun.


Sakine Özdemir
www.sakineozdemir.com
sakine@sakineozdemir.com
Sorularınız ve bireysel danışmanlık almak için aşağıdaki mail adresinden ulaşabilirsiniz.


#2018 #zihin # kapi #yeniyil #farkindaliklayasamak #farkindalik #bilinc #bilincalti #frekans #bakisacisi #dusunce #duygu #yasam #kuantum #kuantumfizigi  #spiritüel #ruh #ego #istek #enerji #sezgi #kalp #nese #sevgi #mutluluk #özgür #deneyim  # cocuk #tam #butun #sevgi #guven #donusum #duygu #dusunce #kalp #beden #tesaduf #bilincalti #deneyim #gecmis #gelecek #sifa #ertelemek #fikir #plan #kendininmimari #yenibaslangic #buyumek #buyutmek

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Titreşimlerle Yaşıyoruz

Lambadaki Cin