Yeni Başlangıçlar


Ekinoks yılda iki defa bizleri denge için çağıran yeni başlangıçlar zamanıdır. Her zaman Koç burcunda ve Güneş sıfır derece iken gerçekleşir.
Bu yeni başlangıçlardan herkes farklı şeyler anlıyor olabilir ki öyledir de. Hepimiz için ortak olan bir konu ise artık eski anlayış kalıplarımızı, alışkanlıklarımızı, davranış şekillerimizi, miraslarımızı değiştirme zamanıdır. Şu an içiniz sıkılmış, bir çıkmazın içinde hissediyor olabilirsiniz ya da rutinlerinizin içinde boğulmuş. Ne yapmanız gerektiğini de bilmiyor olabilirsiniz. Ancak yapmanız gereken ilk adım eskisi gibi davranmamak ve hissetmemek. Bunu bile değiştirdiğinizde bir şeylerin farklılaşmaya başladığını yavaş yavaş deneyimlemeye başlayabileceksiniz. İşte bu ilk adım.
Yeni başlangıçlar için ikici adım ise şimdi nelere ihtiyaç duyduğunuzu düşünün, sevgiye, paraya, sağlığa, ilişkiye… Tüm bunları geçmişte bırakın ve bir dakika öncesinin bile geçmiş, eski bilinç olduğunu anımsayın. Yeni bilincinizin içinde ihtiyaçlarınızın olmadığını onlara sahip olduğunuzu hissedin. Çünkü evren varoluş ve yasalar gereği üzerinde barındırdığı herkesi mutlu, sağlıklı, sevgi ile şefkati ile sarmaya hazır, sadece insanoğlu olarak özgür irademiz, egomuz, öğrenilmiş çaresizliklerimiz, atalarımızdan kalan miraslarımız evren ile aramızdaki bağın günden güne azalmasına neden oldu. Korkular yarattık, bencilleştik, birlik bilincinden uzaklaştık, kalbimiz sevgiden çok korkularımız için atmaya başladı. İşte yaşadığımız dünya üzerinde mutsuzluk, açlık, savaşlar, kayıplar ve yıkımlar da bu şekilde çoğalmaya başladı.  
Önce ihtiyaçlar yarattık, sonra ihtiyaçlarımızın bazılarının imkanlı bazılarının imkansız olduğunu düşünmeye başladık, başarısızlık, iyi, kötü, doğru, yanlış, eksik, kusurlu … Dünyamızın üzerindeki en ufak olaydan en büyüğüne kadar hepsini hep birlikte oluşturduk.
İşte bunların hepsinin bizim yaratımlarımızın sonucu olduğunu anladığımızda yeni farkındalıklar, yeni anlayış biçimleri, yeni enerjileri hissetmeye başlıyoruz. Çünkü sorumluluk aldığımızda kendi payımızı anladığımızda dönüşüm başlıyor bu da üçüncü adım. Bugün bunlara izin verin. Bırakın aksın, bırakın değişsin ve dönüşsün, affedilecek bir şey olmadığını her şeyin sadece bir deneyim olduğunu, yaşamın bize keyif ve mutlulukla tüm kapılarını açmaya hazır olduğunu idrak edin. Konuşmalarımızın ne kadar birleştirici, ne kadar ayırıcı olduğunu fark edin. Doğru bildiğiniz konuları savunurken de karşınızdaki kişinin kalbinde kendi hücrelerinizde hangi duyguların oluştuğunu fark edin. Yardımın sadece karşımızdaki kalplerde ve kendi kalplerimizde sevgi için çarptığında gerçekleştiğini bir kez daha hissedin. Dördüncü adım olan bizi iyileştirecek tek şeyin sevgi, karşılıksız sevgi olduğunu yaşayın. Cesur olun ve yüreğinizde herkesi sevecek kadar sevgi olduğunu fark edip, dışarılara akmasına izin verin.
Yeni başlangıçlarınızın size mucizeler getirmesine izin verin.
Sakine Özdemir

#yenibilinç #bilinç #başlangıçlar #farkındalık #ekinoks #geçmişibırakmak #alışkanlık #yaşam #sevgi #anlayış #mutluluk #miras #mucize #yenibaşlangıçlar #bahar

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Titreşimlerle Yaşıyoruz

Lambadaki Cin

Zihin Kapısı