Easter (Paskalya) Yumurta Bayramı

Bugün yeni ayın ikinci günü ve dolunaydan sonraki ilk Pazar. Paskalya Bayramı her yıl gündönümünden sonraki ilk doluna sonrası Pazar kutlanıyor. Şimdi bir sürü özel gün varken neden Paskalya bayramını anlatıyorum değil mi?
Cuma günü posta kutumda kilisedeki Easter (Paskalya) kutlamalarına davetiye buldum. Kutlama tabi ki kilise’deydi. Gideyim mi gitmeyim mi diye karar veremezken pazar sabahı 8.30’da uyandım, 9.30’da başlayacak olan ve evime sadece iki blog uzaklıkta olan kutlamaya farklı dinleri ve kültürleri tanımak amacı ile gitmeye karar verdim. Burada San Francisco’da olma amacım da zaten farklı dinleri ve farklı kültürleri tanımak değil miydi?
Bugün neden önemli Hristiyanlar için? Çünkü Hazreti İsa’nın dirilişini kutluyorlardı. Tamamen dini bir tören olacağı ön yargısı ile gittiğim kilise beni gerçekten şaşırttı. Çünkü kilise’nin ortasına bir sahne kurulmuş, dekor üç boyutlu ağaçlardan oluşuyordu ve gittiğimde bir müzik grubu şarkı söylüyordu. Sözleri Tanrı’yı ve İsa’yı anlatan. Sözler projeksiyondan da yansıtıldığı için herkes şarkıya eşlik edebiliyordu. İç sıkıntısı ve kararsızlıkla gittiğim kilise bir andan beni içine kavramış,  “evet iyi ki buradayım” hissini uyandırmıştı.
Şarkılardan sonra Papaz Chris İsa’nın dirilişinin, herkesin içinde Tanrı’yı (Lord diyorlardı ve bu kelimeyi çok sevdim) ve İsa’yı bulduğu anda olacağını iletti. Papazdan çok spritüal yaşam koçuydu sanki.  Sonra da bunu nasıl yapabileceğimizden bahsetti. İçimizde devleşen, bizi ele geçiren korkulardan kurtulduğumuzda İsa ve Tanrı sen de doğacaktı. Bunlarla nasıl baş edebilirdik? Sadece güvenmek ve bırakmak! Güvenerek bıraktığımız seçimlerimizi yaptığımızda her şey kendiliğinden dönüşecekti. Cehennem olan hayatımız cennetine kavuşacaktı. Hadi yapalım!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Titreşimlerle Yaşıyoruz

Lambadaki Cin

Zihin Kapısı